default-header
HomeSeniorenWedstrijdcommissie

Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie bestaat uit: interne competitie, externe competitie en clubkampioenschappen.

Interne Competitie
Momenteel niet beschikbaar.

Externe Competitie
Naast het tennissen van toernooien is deelname aan een competitie dè manier om wedstrijden te spelen. Het geeft gelegenheid je te meten met andere spelers in de regio of, in sommige gevallen, zelfs landelijk. Naast het beleven van spannende wedstrijden is het natuurlijk ook gewoon gezellig om met een team op bezoek te gaan bij andere verenigingen. Bij HTC wordt op twee momenten competitietennis aangeboden: een voorjaars- en najaarscompetitie. De voorjaarscompetitie wordt doorgaans gespeeld tussen april en begin juni, de najaarscompetitie van half september tot eind oktober. Beide competities beslaan zeven speeldagen. Qua speeldag kan er gekozen worden voor de dinsdag, vrijdag(avond), zaterdag of zondag. Het is mogelijk om een damesteam, herenteam of gemengd team te vormen. Een team bestaat uit minimaal vier spelers en er zijn competities voor nagenoeg ieder niveau. Inschrijving gaat via www.htchorst.nl. Wanneer de speeldata bekend zijn en de inschrijving geopend wordt, zal dit gecommuniceerd worden via de site en de digitale nieuwsbrief. Voor meer informatie, neem contact met ons op via info@htchorst.nl of ga naar knltb.

Clubkampioenschappen
De toernooicommissie organiseert elk jaar ons open toernooi en de clubkampioenschappen. Het open toernooi is ook voor niet HTC-leden en wordt altijd gehouden in week 26. Het open toernooi kenmerkt zich door een gezellige sfeer waarbij op de finaledag een tombola wordt georganiseerd met mooie prijzen. De wedstrijden tellen mee voor je KNLTB-ranking.

Eind maart worden de clubkampioenschappen dames en heren dubbel en 55+ dames en heren dubbel georganiseerd.
Begin september worden de clubkampioenschappen mix, single en 55+ mix dubbel georganiseerd.
De wedstrijden tellen niet mee voor je KNLTB-ranking.

Op maandag t/m vrijdag zullen er poulewedstrijden worden gespeeld. Op zaterdag en zondag staan de halve finale en finale wedstrijden gepland.
Op zondag na de finales worden de clubkampioenen uitgeroepen, waarna nog gezellig genoten kan worden van een hapje en drankje.