default-header
HomeSeniorenCompetitie Spelen: Tennis en Padel

Competitie Spelen: Tennis en Padel

Of je nu nieuw bent bij de club of al enige tijd lid bent, hier vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te doen aan onze tennis- en padelcompetities. Een mooie manier om mensen in en om de club te leren kennen, andere speelstijlen te ontdekken om zo je spel te verbeteren en vooral veel gezelligheid. Voor veel tennissers de leukste periode in het tennisseizoen. Competitie spelen is het gevoel van samen willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Naast het wedstrijdelement heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid.

Wanneer zijn de competities?

Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden.

Een afdeling bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Vaak op een vast moment in de week. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na alle speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de afdeling promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Voorjaarscompetitie: Tussen begin april en begin juni, 7x spelen Meer info
Najaarscompetitie: Data worden ruim van tevoren aangekondigd, 5x spelen Meer info
Zomeravondcompetitie: Woensdagavonden in mei en juni, 7x spelen Meer info

Op welke dagen kan ik spelen?

Je kunt competitie spelen op vrijwel elke dag van de week. Mits er voldoende animo is. De populairste momenten bij onze club zijn de vrijdagavond en zaterdagavond. Op de site van de KNLTB kun je alle data per competitie vinden.

Vrijdag: Wedstrijden starten om 19:00 uur (Alleen voorjaarscompetitie)
Zaterdag: Standaard start om 13:00 uur, aanpassingen in overleg mogelijk

Als je met meer spelers inschrijft, kun je ook afwisselen per avond. Waardoor je dus niet per se alle momenten hoeft te spelen. De meeste teams zijn met 6 spelers, waardoor er altijd 2 reserve staan.

Hoe gaat het proces?

Aanmelding

Meld je aan bij de competitieleider die jouw team zal inschrijven bij de KNLTB. De indeling van de teams en het speelschema worden via deze platforms gecommuniceerd. Je hebt een teamleider die de inschrijving doet en die zal ook alle communicatie ontvangen. Je maakt samen met je team een planning en zorgt dat bij uitwedstrijden dat er vervoer is.

Wedstrijddagen

Je speelt meerdere wedstrijden, meestal 2 wedstrijden. Bij mixteams speel je een keer als heren dubbel en een keer als gemengd dubbel. Je speelt best of 2. Met een super tie break (eerst tot 10 punten met 2 punten verschil). Elk thuisspelend team verzorgt de bardienst. Zorg voor een hapje voor je eigen team én de tegenstander. Maak het gezellig, wat de eindstand ook was. De uitslagen voer je direct na de wedstrijd in via de KNLTB app.

Verzetten van wedstrijden
Wedstrijden mogen in overleg met de tegenstander worden verzet naar een latere datum binnen de speelperiode.

Overige informatie
Voor alle regels en details, inclusief veelgestelde vragen en stappenplannen, kun je terecht op centrecourt.nl/tenniscompetitie. Zorg als team dat je een sleutel hebt om de baanverlichting aan te maken als je in de avond speelt.

Competitiereglement is te zien op: www.knltb.nl/tennissers/competitie/competitiereglement/.

Ik ben net gestart met tennis en heb nog weinig ervaring. Kan ik ook meedoen aan de competitie?
Dat kan zeker! Er is competitieaanbod voor elk niveau of je nu net begint met tennissen of al jaren ervaring hebt. Speciaal voor startende tennissers is er 8&9 tennis, wat op donderdagavond en zondag wordt aangeboden. In de Voorjaarscompetitie wordt 8&9 Tennis ook aangeboden op vrijdagavond.

Contact en Vragen

Zijn er tijdens een competitiedag onduidelijkheden, dingen waar je samen met de tegenstander niet uit komt of is er onenigheid? De competitieleider is jouw eerste aanspreekpunt voor alle vragen over de competitie. Zij staan klaar om je te helpen!

Veel speelplezier en succes in de competitie!

Dre Kuipers (06-12542457)
Guus Marcellis (06-51723354)
Rob Peeters (06-31970109)
Marcel Appel (06-24265270)
Jan Tax (06-18606379)