default-header
HomeJeugdCompetitie

Competitie

Als je lid bent van onze tennisclub, word je ook ingedeeld in een competitieteam!

Aanbod competities
Vanuit de KNLTB (de tennisbond) worden er zowel in het voorjaar als in het najaar competities aangeboden. Dit gebeurt vanuit een kleurensysteem, op leeftijd. Bij de verschillende kleuren hoort een competitie.

  1. Tenniskids (t/m 12 jaar): blauw, rood, oranje en groen
  2. Junioren (t/m 17 jaar): geel

Hieronder vind je een overzicht van de kleuren en bijpassende leeftijden. Onderstaande leeftijdsindeling is een adviesrichtlijn met een marge van 2 jaar per kleur en wordt gehanteerd bij alle KNLTB-wedstrijden voor kinderen t/m 14 jaar en is geldig voor heel het kalenderjaar. Hierdoor hebben wij als vereniging, in samenspraak met de trainers, meer mogelijkheden de kinderen in te delen in de voor hen bijpassende competitie. Als je niet zeker weet in welke kleur we jou het best kunnen indelen, kan dit in overleg met de trainers, de functionaris Tenniskids of competitieleider junioren bepaald worden.

Voor meer informatie over Tenniskids, klik hier
Voor meer informatie over de junioren competitie, klik hier

Bij het opgeven voor de competitie is vanuit HTC het volgende van belang:
Het spelen van competitie hoort bij je lidmaatschap. HTC vindt het belangrijk dat elk kind (ook als je een nieuw jeugdlid bent) naast het vrijspelen en het trainen deelneemt aan de competitie. Om die reden worden alle kinderen in Tenniskids automatisch geplaatst in een team. Mocht men geen competitie willen en/of kunnen spelen, kan men dit schriftelijk aangeven via jeugd@htchorst.nl.

Bij de Junioren competitie (geel) streven we hier ook naar: hier zien we steeds meer vaste teams ontstaan die verschillende jaren in één team spelen. Afhankelijk van de aanmeldingen in de Junioren competitie kan het voorkomen dat een wens niet kan worden ingewilligd.

Het indelen van de teams wordt in samenspraak met de trainers gedaan. Vragen over de competitie kunt u stellen via ons e-mailadres aan:

Lot van den Munckhof – Functionaris Tenniskids
Frank van der Sterren – Competitieleider Junioren