default-header
HomeJeugdCompetitie

Competitie

Als je lid bent van onze tennisclub, word je ook ingedeeld in een competitieteam!
Het spelen van competitie hoort bij je lidmaatschap. HTC vindt het belangrijk dat elk kind (ook als je een nieuw jeugdlid bent) naast het vrijspelen en het trainen deelneemt aan de competitie. Om die reden worden alle kinderen automatisch geplaatst in een team. Mocht men geen competitie willen en/of kunnen spelen, kan dit schriftelijk aangegeven worden via jeugd@htchorst.nl.

Aanbod competities
De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past!

  1. Tenniskids competitie (t/m 12 jaar): blauw, rood, oranje en groen
  2. Junioren (t/m 17 jaar): geel

Tenniskids competitie
Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in rood, oranje en groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie.

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar!

KNLTB Junioren competitie
Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie is de volgende stap voor kinderen die Tenniskids hebben doorlopen en voor oudere jeugdspelers die op latere leeftijd gestart zijn met tennis.

Ledenpas
Om competitie te mogen spelen dien je lid te zijn van een KNLTB-vereniging. Als lid ontvang je de KNLTB-ledenpas. Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je ook deelnemen aan een competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen. Kloppen je gegevens op je ledenpas niet of ben je je ledenpas kwijt? Geef dit dan door aan de ledenadministrateur van jouw vereniging. De ledenadministrateur is de enige persoon die gegevens in de KNLTB ledenadministratie kan wijzigen. Ook kan de ledenadministrateur een nieuwe pas voor je aanvragen bij de KNLTB.

Indelen van de teams
Hieronder vind je een overzicht van de kleuren en bijpassende leeftijden. In 2020 geldt een aangescherpte leeftijdsindeling voor Tenniskids. De leeftijdsindeling gaat in vanaf de start van Tenniskids Voorjaarscompetitie (eind maart).  Als je niet zeker weet in welke kleur we jou het best kunnen indelen, kan dit in overleg met de trainers, de functionaris Tenniskids of competitieleider junioren bepaald worden.

Het indelen van de teams wordt in samenspraak met de trainers gedaan. Vragen over de competitie kunt u stellen via ons e-mailadres aan:

Bram Meima – Functionaris Tenniskids
Ward Schriever – Competitieleider Junioren