default-header
Home Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Meerdere keren per jaar organiseren we de clubkampioenschappen. Waar onze leden van de club uitgedaagd worden om clubkampioen te worden. Uiteraard gaat het vooral om gezellig samen spelen en een hapje en een drankje na de wedstrijden. Meestal is er een in het voorjaar (rond maart) en in de zomer/najaar (augustus/september). In de agenda staan de aankomende clubkampioenschappen.

De clubkampioenschappen worden gehouden in de vorm van een toernooi en is alleen voor HTC leden. Dit wil zeggen dat je in kunt schrijven in een categorie en je in een poule terecht komt. De toernooicommissie deelt iedereen naar sterkte in, zodat het voor iedereen zo leuk mogelijk is. In de toernooiweek speel je 2 tot 5 wedstrijden, afhankelijk van de indeling, animo en of je finales speelt. Je dient dus minimaal een week vrij te houden, zodat de commissie iedereen in kan plannen voor de wedstrijden. Je mag per inschrijving 1 verhindering opgeven, die je ook nog kunt aanpassen, mocht dat voor de sluiting wijzigen. Op zaterdagen en zondagen wordt er vanaf 10:00 gespeeld, door de weeks vanaf ongeveer 18:00 in de avond.

Bij een clubkampioenschap gelden dezelfde regels als bij een reguliere pot tennis of padel. Het kan wel zo zijn dat er met een ‘golden ball’ bij padel of ‘supertiebreak’ gewerkt wordt. Dit om wedstrijden niet te lang te laten duren en geen onnodige vertraging op te lopen. Dit zal in het reglement per clubkampioenschap bekend worden gemaakt. De clubkampioenschappen zijn geen officieel KNTB-toernooi, dus jouw rating wordt er niet door aangepast.

In het laatste weekend van de clubkampioenschappen worden de finales gespeeld. Altijd een gezellige aangelegenheid. Met feestavond, BBQ én prachtige wedstrijden. Wil je een handje helpen met de bardienst, op- en afbouw, aankleding, baanonderhoud, dan zou dat erg welkom zijn. Vele handen maken licht werk. Neem dan contact op met de toernooicommissie en dan maken we er samen weer een onvergetelijk feest van!

De volgende editie is van 2 september t/m 8 september. De inschrijving is inmiddels geopend. Doe ook mee!

De toernooicommissie (Pleun, Nicole, Elske en Dré) hebben er weer veel zin in! Vragen of opmerkingen kun je sturen aan toernooi-htc@outlook.com.