default-header
HomeBestuur aan het woord

Bestuur aan het woord

Onlangs verzamelden ongeveer 40 leden zich in het Parkhotel voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Een moment van betrokkenheid en discussie waarbij de toekomst van onze tennis- en padelvereniging werd vormgegeven. Na de introductie van padelbanen eind 2023 heeft onze club een significante groei doorgemaakt: van 450 naar 520 leden. Dit positieve nieuws belooft alleen maar meer bedrijvigheid binnen onze club.

Updates in onze faciliteiten

Tijdens de vergadering bespraken we diverse belangrijke zaken met betrekking tot onze sportfaciliteiten. We bespraken praktische zaken zoals de openingstijden van de Wittenhorst poort, nu open tot 22.30 uur van maandag tot vrijdag. Een ander belangrijk onderwerp was de transformatie van ons park naar een rookvrije zone, wat een gezondere omgeving zou creëren voor iedereen. Ook is er nieuwe ledverlichting geïnstalleerd, die soms wat geduld vereist om te bedienen (lees goed de beschrijving die er bij hangt)—een kleine aanpassing voor een grote verbetering in ons energieverbruik en zichtbaarheid tijdens de avonduren. Ook introduceerde we het huren van onze tennis- en padelbanen en zijn deze inmiddels al tientallen keren verhuurd.

Kampioen in verbinden en verenigen

Onze clubkampioenschappen waren een groot succes, ondanks dat slecht weer soms roet in het eten gooide. Dit heeft echter de pret niet mogen drukken! Bovendien is de voorbereiding voor het Lenssen Advies HTC Open in week 26 in volle gang, met al meer dan 100 inschrijvingen, wat weer een onvergetelijk evenement belooft te worden. De Rackettoss is ook weer van de partij deze zomer. Allemaal evenementen die lekker buiten sporten mogelijk maken, erg gezellig zijn en veel sociale contacten opleveren.

Bestuurswijzigingen en dringend vrijwilligers gezocht

We kwamen óók op de ALV tot de pijnlijke conclusie dat we op een belangrijk kruispunt staan met enkele sleutelfiguren die hun bestuursrollen neerleggen. Dit jaar nemen we afscheid van Jan Taks en Iris Swinkels, en Frank van der Sterren heeft aangegeven dat dit zijn laatste jaar zal zijn. Dit onderstreept de noodzaak voor nieuwe bestuursleden en vrijwilligers. Gelukkig heeft Koen Jakobs zich aangemeld als penningmeester en is op de ALV ook verkozen, is Mike van Hoenselaar toegetreden tot de commissie voor Communicatie & PR en heeft Bart van Lieshout interesse getoond in een bestuursrol voor accommodatiezaken. We moedigen meer leden aan om zich aan te melden voor rollen die essentieel zijn voor de voortzetting van onze club.

Versterk samen onze club

Met een gezond ledenbestand en een ambitieus pad voor ons, is dit een cruciale tijd voor HTC Horst. We hebben jullie hulp en enthousiasme nodig om onze club verder te laten bloeien. Laten we samenwerken om van HTC Horst een nog mooiere plek te maken voor iedereen die van tennis en padel houdt. Elke hulp is welkom.

Sportieve groet,
Het Bestuur van HTC Horst