default-header
HomeVoorjaarscompetitie 2019

Voorjaarscompetitie 2019

Schrijf je nu in voor de voorjaarscompetitie 2019!

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is weer geopend. Er zal gespeeld worden in april, mei en juni, klik hier voor de precieze speeldata.

Er zijn, net zoals andere jaren, competities op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Toch zijn er een aantal belangrijke veranderingen, wellicht heb je er al iets over gelezen. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten en veranderingen op een rij:

Voortzetten 8&9-competitie:

Deze vorm wordt dan ook voortgezet in 2019.

Verkort Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD). Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set

Nieuw: Dispensatie 2x spelen/Invalregels

Tot slot heeft de KNLTB besloten tot versoepeling van het competitiereglement wat betreft de invalregeling. Vanaf 2018 mag je een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor je club. Als er in jouw team iemand wegvalt en je wel iemand weet die even kan invallen, moest die persoon tot op heden via de Verenigingscompetitieleider dispensatie aanvragen. Zonder toestemming mag je immers niet meer dan één keer per week competitie spelen. Met de nieuwe regelgeving kun je dus makkelijk bij elkaar invallen en bij afwezigheid van een speler toch een compleet team op de been brengen. De huidige regeling omtrent het spelen voor twee vereniging blijft hetzelfde. Ook bij situaties die wel een dispensatie-aanvraag vereisen, wordt het reglement op enkele vlakken soepeler gehanteerd.

Andere info

Om de barbezetting dekkend te krijgen dient iedere deelnemer aan de competitie een dagdeel bardienst te draaien. Indien verhinderd, dient de speler zelf voor vervanging te zorgen. Wordt er geen vervanging geregeld, dan dient er €50 boete betaald te worden aan H.T.C. (dit bedrag zal gebruikt worden voor het inhuren van een vervanger).

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 28 december 2018 via de volgende link.
Hier zijn alle verschillende inschrijfmogelijkheden te bekijken.

Heb je geen team, maar zou je wel als reservespeler stand-by willen zijn?
Geef dit dan even aan bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.
Graag ook even beschikbaarheid en speelsterkte erbij vermelden.

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet!
Bij vragen: t.tax@home. nl of 06-18606379.

Ger de Bakker, Guido Boots en Jan Tax