default-header
HomeClubkampioenschappen jeugd 2018

Clubkampioenschappen jeugd 2018

Clubkampioenschappen jeugd 2018

Onder het genot van een stralend zonnetje hebben afgelopen zondag 26 augustus de clubkampioenschappen voor de jeugd plaatsgevonden. In verschillende categorieën (rood, oranje en geel) streed iedereen om de felbegeerde titel van ‘Clubkampioen jeugd 2018’.

We begonnen ’s ochtends met de poulewedstrijden: deze werden allemaal op tijd (20 minuten per wedstrijd) gespeeld. Doordat er op tijd gespeeld werd, was het bij verschillende wedstrijden erg spannend. Na de poulewedstrijden gingen we ’s middags (na de pauze met heerlijk zelf afgebakken pizza’s) verder met de finalerondes. Deze speelden we in tie-breaks bij rood en in verkorte sets tot de 4 (met beslissend puntsysteem bij 40-40) bij oranje en geel. De nummers 1 en 2 speelden in de verschillende categorieën als laatsten hun finales, waarna duidelijk werd wie zich mocht kronen tot clubkampioen van dit jaar.

Na de laatste finale in de hoogste categorie, gespeeld tussen Ellen en Ward, vond de prijsuitreiking met een afsluitende tombola plaats. Ook dit jaar mag Ward zich in de hoogste categorie clubkampioen van de jeugd noemen: hij mocht de Hannie Arts Wisseltrofee in ontvangst nemen.
De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Valentijn: nog niet zo lang lid van de club en je toch al willen meten aan je leeftijdsgenoten getuigt van de nodige lef! Daarnaast kwam ze, ondanks dat ze haar wedstrijden verloor, telkens vrolijk en fluitend van de baan want ze had alwéér een leuke wedstrijd gespeeld! Geweldig om haar enthousiasme te zien.

De uitslagen van de verschillende finales waren als volgt:

Categorie rood (miniveld)
Joep Verhaegh – Jesse Ghielen 7-2 / 4-7 / 7-3

Categorie oranje (driekwart)
Daan Martens – Staf Hamerlinck 4-1

Categorie geel (niveau 2)
Maartje Martens – Michael van Gennip 4-2 / 4-1

Categorie geel (niveau 1)
Ellen Herraets – Ward Schriever 2-4 / 0-4

We bedanken de geweldige inzet van de jeugdleden maar ook van onze vrijwilligers: van bardienst tot pizzabakker en van teller tot wedstrijdleider. Het was van alle kanten een gezellige, sportieve dag!