default-header
HomeJeugdTrainingen en begeleidingsgroepjes

Trainingen en begeleidingsgroepjes

Trainingsstructuur
De trainingen worden met ingang van het seizoen 2016 verzorgd door Personal Tennis. De lescyclus bestaat uit 32 lesweken, waarbij tijdens vakanties geen trainingen gegeven worden. Tevens is er de mogelijkheid om een tweede training aan te vragen. Dit kunnen jullie aangeven via de inschrijflink onder het kopje ‘Jeugd – lid worden’: je kiest dan voor totaalpakket B. De meest gangbare trainingsdagen zijn de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, tussen 16.00 en 21.00 uur. De kosten voor de training zijn inbegrepen in het jaarlijkse contributietarief. De gemiddelde groepsgrootte varieert van 6 tot 8 personen.

Personal Tennis
Personal Tennis heeft persoonlijke aandacht en de ontwikkeling van een speler, van welk niveau dan ook, voorop staan. In het jeugdtennis streeft Personal Tennis ernaar om de kinderen op een enthousiaste en leuke manier te leren tennissen. Enthousiasme en het geven van feedback zijn voor de trainers de belangrijkste eigenschappen.

Kernwaarden voor Personal Tennis zijn: persoonlijk, resultaatgericht, enthousiasme en toewijding.

Voor meer info, klik op de afbeelding van Personal Tennis.

Begeleidingsgroepjes
Naast de training biedt HTC de kinderen ook begeleidingsgroepjes aan. Senior- en oudere juniorvrijwilligers van HTC en jeugdcommissieleden bieden de jeugdleden in groepsverband, ingedeeld op basis van leeftijd en speelsterkte, een extra uurtje begeleid tennis aan op de vrijdagavond. Let op: dit is geen training. De begeleidingsgroepjes zijn in het leven geroepen om de kinderen te stimuleren vaker naar het tennispark te komen. Daarnaast hopen wij als jeugdcommissie dat onze jeugdleden zodoende (nog) meer plezier in de tennissport beleven. De begeleidingsgroepjes starten in het nieuwe seizoen meestal na Carnaval en worden om de week op vrijdagavond georganiseerd.